EURES (Serviciul de Ocupare European)


SITUATII CU LOCURI DE MUNCA


Locurile de munca vacante in reteaua EURES

EURES BIHOR - Locuri de munca in strainatate

ARTICOLE EURES


Your First Eures Job (2)

Raport Gangmasters and Labour Abuse Authority

Informatii utile pentru cetatenii romani care doresc sa se reintoarca in Romania

Proiectul RECTIVATE

In atentia cetatenilor romani din Marea Britanie

Your first Eures job

Informatii pentru cetatenii romani din GB in contextul brexit

Chestionar rezidenta fiscala


EURES reprezinta o retea de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia.Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori implicati in piata muncii.Reteaua este coordonata de Comisia Europeana.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ofera servicii de mediere a muncii in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European in calitatea sa de membru EURES. Aceasta calitate i-a fost stabilita prin "DOCUMENTUL DE POZITIE AL ROMANIEI Conf RO 50/01-CAPITOLUL 2 - LIBERA CIRCULATIE A PERSOANELOR", prin care este transpusa Directiva Comisiei nr.93/569 din 22 octombrie 1993 cu privire la implementarea Regulamentului Consiliului 1612/68 referitor la libera circulatie a lucratorilor in cadrul Comunitatii.

Principalele obiective ale EURES sunt:

- sa informeze, sa indrume si sa furnizeze sfaturi potentialilor lucratori mobili cu privire la oportunitatile de a lucra in UE/SEE ca si despre conditiile de munca si de viata din spatiul european
- sa ajute angajatorii dornici sa recruteze lucratori din alte tari ale SEE
- sa ofere sfaturi si indrumare lucratorilor si angajatorilor din regiunile transfontaliere


NOU ! Incepand cu data de 9 august 2017 este disponibila linia telefonica TelVerde SOLVIT 0800672507, instituita la nivel national de catre MAE pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani si a companiilor romanesti care isi desfasoara activitatea in statele membre ale Uniunii Europene si care se confrunta cu probleme in exercitarea drepturilor legitime cauzate de faptul ca autoritatea publica nu se conformeaza legislatiei europene.

Site-ul consacrat european al EURES este :

http://europa.eu.int/eures/

Site-ul ANOFM privitor la EURES este :

http://www.anofm.ro/eures/

Lista unitatilor sanitare din Judetul Bihor abilitate sa elibereze certificate de sanatate persoanelor care doresc sa munceasca in strainatate


Informatii suplimentare la sediul AJOFM Bihor

Parter - Consilier EURES Burdean Simona

Tel. 0259436821 interior 134